galleri

At beherske sig med sit galleri derhjemme

At beherske sig med sit galleri derhjemme

Der er den slags spændende gallerier, som man tager ud at besøge, og den slags slutter vi artiklen af med, så der er noget at se frem til, hvor vi anbefaler, hvilket galleri du skal besøge næste gang.

Men indtil da skal vi snakke lidt om det med, at man måske selv tager på gallerier tit og ofte, hvor man køber sig en masse malerier, som man gerne vil hænge op derhjemme; eller man er måske ligefrem en maler selv, der kan lide at skabe en masse kreationer, der skal op på væggene.

Dette skal man være varsom med, så det ikke tager overhånd.

For med et hjemme-galleri – om man er til smagen som besøgende eller ej – bliver altid et argument om, at det er ens kunst, om den er lavet selv eller købt, hvorfor man ikke skal begynde at kritisere for meget om, at det fylder, fordi man holder af hvert enkelt stykke, der passer ind i den store helhed, som man måske kun selv kan se.

Ergo: man betragter hvert enkelt værk på væggen som ens barn.

Men det kan ende med at være som at horde, hvor man ikke kan skille sig af med noget, hvilket kan være afstedkommet af noget svigt i barndommen, så man ikke vil skille sig af med noget materialet for at svigte dem eller opleve svigtet selv.

Vi er ikke psykoanalytikere, så det er ikke sikkert, det er det, som er bevæggrunden ved at samle, eller hvorfor det tager overhånd, men det kan være en teori eller et aspekt af det.

Dog er man måske nødt til at tage kunstsamleren eller -skaberen under armen og sige, at det er ved at tage så meget overhånd, at det ikke er sundt at samle så meget eller skabe videre.

Ellers kan det komme ud af kontrol.

Som lovet afslutning ville vi komme med en anbefaling til et galleri, man skal besøge, og her er der selvfølgelig tale om http://www.galleri-artexpo.dk/

God fornøjelse!